به آهنگسازی محمدرضا علیقلی؛

پوئم سمفونی آب تشنه شنیدنی شد

پوئم سمفونی آب تشنه شنیدنی شد به گزارش كنكور هنر مركز موسیقی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در تازه ترین فعالیت موسیقایی خود پوئم سمفونی آب تشنه را در چارچوب یك مقدمه و پنج مجلس منتشر نمود.



به گزارش کنکور هنر به نقل از مهر، پوئم سمفونی «آب تشنه» عنوان تازه ترین محصول موسیقایی مرکز موسیقی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی است که در آستانه فرا رسیدن ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا به آهنگسازی محمدرضا علیقلی، مدیریت تولید سروش بخشش در دسترس مخاطبان قرار گرفت.
علی تفرشی (آواز سلو)، یاسمین حاج ناصر (سوپرانو و آلتودر گروه کر)، ریحانه ناصری (سوپرانو و آلتودر گروه کر)، کارگاه نگاره و گرافیک سوره (امور هنری) و امیرحسین طاهریان (روابط عمومی) دیگر عوامل اجرایی این آلبوم هستند.
«مقدمه»، «مجلس اول»، «مجلس دوم»، «مجلس سوم»، «مجلس چهارم» و «مجلس پنجم» عنوان آثاری هستند که در این مجموعه شنیده خواهد شد.

محمدرضا علیقلی که چندی قبل آلبوم «ناصر» را منتشر نموده بود طی یادداشتی به مناسبت انتشار آلبوم «آب تشنه» ضمن قدردانی از سیدرضا میرکریمی، سهراب کاشف، احمد شیخ ذاکر، علی نوری اسکویی، محمدرضا شبیری و مزدا موسی زاده که او را در تهیه این اثر یاری کرده اند، نوشته است: «بهترین خاطراتم از دوران کودکی، به محرم ها بر می گردد که ماجرایش ذهنم را پر از تصویر می کرد و موسیقی شگفتش در عزاداری ها طبعم را نوازش می کرد. از جوانی که وارد دنیای موسیقی شدم همواره این شوق با من بود که بتوانم روزی برای این ماندنی ترین حماسه تاریخ، اثری خلق کنم اما احساس می کرد هنوز این توان در من نیست.
از همان سال ها در برهه های مختلف پیشنهادهایی به من شد و نمی پذیرفتم گویا هنوز احساس می کرد احتیاج به رسد و سلوک بیشتری دارم برای آفرینش در این ساحت. بالاخره در سال ۱۳۹۸ پیشنهاد دیگری شد و این دفعه دیگر به سنی رسیده بودم که دلهره داشتم فرصت را از دست بدهم و دستم از خوان وسیع حضرتش خالی بماند.
پوئم سمفونیک «آب تشنه» را کوشیدم آنگونه که شایسته است بسازم و امید دارم شیفتگان این حماسه شگفت آنرا بپذیرند و دوست داشته باشند.
«پوئم سمفونیک» گونه ای زیبا و موثر در موسیقی کلاسیک است که آهنگساز با استفاده از شعر، روایتی از آغاز تا آخر یک قصه یا یک درام را به شکل موسیقایی بازآفرینی می کند.
پوئم سمفونیک «آب تشنه» روایتی است از لحظات ورود امام و کاروانش به سرزمین نینوا تا لحظات سرخ ظهر عاشورا. برای ساخت این اثر از اشعار و نغمه های کاملاً اصیل که بعضی را از کودکی به یاد دارم و هم چنین بخشی از قدیمی ترین شعرها و نواهای عاشورایی بوشهر که بسیار دوستشان داشتم، بهره برده ام.
گفتنی است ارکستراسیون و رنگ آمیزی سازها در این اثر، نیم نگاهی به موسیقی تعزیه ای دارد. این اثر در شش قسمت اجرا می شود که شامل مقدمه و پنج مجلس است. و در انتها از مرکز موسیقی حوزه هنری که به تولید و انتشار این اثر همت کرد، تشکر می کنم»
محمدرضا علیقلی همچون هنرمندانی است که از کودکی در کلاس های موسیقی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به آموزش موسیقی روی آورد. وی در ۱۴ سالگی زیر نظر وانکو نایدنف آهنگساز بلغاری آغاز به نوازندگی ترومبون و آهنگسازی کرد. این هنرمند در نوجوانی فعالیت حرفه ای خویش را با ساخت موسیقی برای چند سریال تلویزیونی و تئاتر شروع کرد و همزمان نزد استادانی همچون پرویز منصوری، مرتضی حنانه و احمد پژمان به یادگیری موسیقی پرداخت.
علیقلی تابحال بیشتر از ۲۰۰ موسیقی فیلم و سریال تلویزیونی در ژانرهای مختلف (کودک، مستند، دفاع مقدس، اجتماعی و کمدی) ساخته است. وی ۱۵ بار نامزد دریافت جایزه بهترین موسیقی در جشنواره فیلم فجر بوده که طی آن برنده ۵ سیمرغ بلورین از این جشنواره شده است. این آهنگساز مطرح سینمای کشورمان تابحال با هنرمندانی چون محمدعلی طالبی، رسول صدرعاملی، کیومرث پوراحمد، رخشان بنی اعتماد، رسول ملاقلی پور، ابراهیم حاتمی کیا، مسعود کرامتی، عباس کیارستمی، جمال شورجه، سیدرضا میرکریمی، یدالله صمدی، مانی میرصادقی، فرهاد ورهران، ایرج طهماسب، ابوالحسن داودی، کمال تبریزی و تعدادی دیگر از هنرمندان همکاری داشته است.
«آوای زمین»، «خاک سرخ»، «سیمرغ»، «خیلی دور خیلی نزدیک»، «پرنده خیال»، «جزیره قشم»، «ماه کولی» و «ناصر» همچون آلبوم هایی هستند که تابحال از علیقلی پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

1399/05/30
21:51:56
5.0 / 5
2063
تگهای خبر: اجرا , تئاتر , تصویر , تلویزیون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر