در گزارش كنكور هنر تشریح شد؛
در جستجوی فریده چگونه به اسكار رسید؟، ابهام زدایی از یك انتخاب
كنكور هنر: رائد فریدزاده سخنگوی هیات معرفی فیلم ایرانی به اسكار 2020 ضمن تشریح پروسه انتخاب مستند در جستجوی فریده، دلیل تعجیل در معرفی این فیلم را تغییر در قوانین زمان بندی آكادمی اعلام نمود.
رائد فرید زاده دبیر و سخنگوی هیات معرفی فیلم ایرانی به اسكار ۲۰۲۰ در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این پرسش كه دلیل معرفی شبانه و همراه باعجله نماینده سینمای ایران چه بود و چرا كمیته انتخاب از فرصت باقی مانده برای معرفی نماینده ایران استفاده نكرده اند، اظهار داشت: كادر اسكار در بخش فیلم های خارجی زبان در این دوره تغییر كرده اند، كادر قبلی در دوره های گذشته مهلت اضافه به ما می دادند تا بتوانیم فیلم موردنظر را معرفی و حداكثر تا اول اكتبر، تمام متریال فیلم را در اختیار آكادمی قرار دهیم تا آنها دریافت فیلم را تایید كنند، در غیر این صورت فیلم از چرخه انتخاب خارج می شد.
وی افزود: متاسفانه با تغییر كادر مورد نظر، ۲ صورت گرفت اول اینكه فرصت كافی برای معرفی اعضای انتخاب نماینده ایران در اسكار را نداشتیم، به این معنا كه ما بین ۲ تا ۳ روز با همكاری خانه سینما و همكاری دیگر دوستان توانستیم اعضای هیات انتخاب را به اسكار معرفی نماییم. در همین راستا طبق روال سال های گذشته به خانه سینما نامه ای ارسال شد و خانه سینما نیز فهرستی از كسانی در اختیار ما گذاشت كه دست اندركار فیلم ها در سال قبل نبوده اند و با فیلم هایی كه می توانسته اند در فهرست انتخاب باشند همكاری نداشته باشند.
این مدیر سینمایی اشاره كرد: البته دوستانی كه از طرف آكادمی اسكار تایید شده اند، ممكن بود در شهریور ماه درگیر كارهای خود باشند و برگزاری جلسات با مشكلاتی همراه می شد، بنا بر این تصمیم گرفتیم تا جلسات را زودتر برگزار نماییم.
این نخستین بار است كه پس از انقلاب، یك مستند سینمایی بعنوان نماینده ایران به بخش خارجی زبان اسكار معرفی شده است. معقتدم وقتی چنین هیاتی این انتخاب را انجام می دهد، نشان از یك بالندگی داردوی افزود: در این میان كسانی نیز بودند كه فرصت كافی برای حضور در این جلسات را نداشتند، در نهایت پس از چندین مكاتبه به فهرست نهایی هیات انتخاب رسیدیم، این فهرست به آكادمی اسكار اعلام گردید و آكادمی نیز فهرست مورد نظر را بررسی و تایید نهایی صادر شد. در این دوره سیستم ثبت مانند دوره های قبل نبوده و با تغییراتی همراه بود. در واقع یك نماینده به اسكار معرفی می شود و یك كد برای فرد صادر می شود. چنین تغییراتی زمان زیادی را برای ما به همراه داشت، این درحالی است كه در دوره های گذشته تنها یك ایمیل به آكادمی ارسال می شد.
آكادمی اعلام نمود فرصت معرفی تمدید نخواهد شد
فریدزاده توضیح داد: مساله مهم دیگر این است كه از طرف آكادمی به ما اعلام نمودند كه فرصت مورد نظر تمدید نخواهد شد و تا پیش از اكتبر تمام متریال فیلم باید به آكادمی اسكار ارسال شود، تا فیلم موردنظر چك شود كه آیا بر طبق قواعد و قوانین انتشار یافته هست یا نه، در چنین شرایطی می توان اظهار داشت كه ما كمی هم دیر اقدام كردیم. یكی دیگر از مشكلات اساسی كه با آن مواجه هستیم چگونگی ارسال اثر مورد نظر به اسكار بود، چونكه هیچكدام از شركت های پست بین المللی در ایران حضور ندارند و در چنین شرایطی ارسال نسخه فیلم به آمریكا خیلی مشكل تر است.
وی افزود: تمام آثاری كه تا ۸ مهر ماه سال جاری ممكن بود اكران می شوند، نیز مورد توجه قرار گرفتند. در واقع نامه ای به اداره نظارت و ارزشیابی ارسال كردیم و آنها نیز اسامی فیلم هایی كه احتمال اكران آنها تا این تاریخ وجود دارد نیز اعلام نمودند تا مورد بررسی هیات انتخاب قرار گیرد.
یك هیأت انتخاب كاملا حرفه ای داشتیم
سخنگوی هیات معرفی فیلم ایرانی به اسكار ۲۰۲۰ درباره حضور بین المللی فیلم های فهرست نهایی در قیاس با فیلم «در جستجوی فریده» هم اظهار داشت: بعضی از جشنواره هایی كه فیلم های انتخاب شده در فهرست نهایی حضور داشتند، جشنواره های معتبری بودند، گزارش حضورهای بین المللی آثار مورد نظر از شركت های پخش كننده دریافت كردیم. معتقدم یك هیات انتخاب برای معرفی نماینده ایران در اسكار برگزیده شد كه پس از جلسات گوناگون و بررسی جوانب مختلف به یك جمع بندی نهایی رسید كه شامل انتخاب «در جستجوی فریده» بود. اعضای هیات انتخاب امسال را می توان یكی از حرفه ای ترین هیات انتخاب در دوره های گذشته دانست و همه آنها جزو سینماگران شناخته شده كشور هستند.
وی اشاره كرد: البته فكر می كنم این نخستین بار است كه پس از انقلاب، یك مستند سینمایی بعنوان نماینده ایران به بخش خارجی زبان اسكار معرفی شده است. معقتدم وقتی چنین هیاتی این انتخاب را انجام می دهد، نشان از یك بالندگی دارد كه كلیت سینمای ایران در این بخش مورد توجه قرار گرفته است و خودرا محصور سینمای داستانی و یا سینمای بدنه نمی كنند.
فریدزاده درانتها اظهار داشت: این انتخاب نشان می دهد، هیات انتخابی كه از سینمای حرفه ای ایران انتخاب شده اند، به این مساله توجه كرده اند كه سینما را باید در كلیت خود دید و اگر فیلمی خوب است و قابلیت عرضه دارد و موضوعی جهانی را دنبال می كند، باید دیده شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب