به گزارش روز دوشنبه ایرنا از واحد علوم و تحقیقات، رئیس دانشكده منابع طبیعی و محیط زیست این واحد دانشگاهی درباره پذیرش نخستین دوره دانشجو در مقطع دكتری رشته بین رشته ای «كامپوزیت های لیگنو سلولزی» از سال 97 در واحد علوم و تحقیقات اظهار داشت: فارغ التحصیلان این رشته می توانند در بخش تحقیق و توسعه صنایع ساختمان سازی، خودروسازی و ساخت مصنوعات مختلف مشغول به كار شوند.
امیر هومن حمصی توضیح داد: رشته بین رشته ای «كامپوزیت های لیگنو سلولزی» تلفیقی از رشته های مهندسی شیمی، مهندسی پلیمر و مهندسی صنایع چوب و كاغذ است و فارغ التحصیلان از همه رشته های فنی مهندسی، مهندسی منابع طبیعی و مهندسی كشاورزی می توانند وارد مقطع دكتری این رشته شوند.
وی درباره اهمیت راه اندازی و تربیت متخصص در این رشته جدید تصریح كرد: امروز خیلی از صنایع به سمت استفاده از مواد مركب جدید با خصوصیات ویژه می روند و در ساخت این قبیل مواد مركب تلاش می گردد از مواد تجدیدپذیر همچون الیاف طبیعی و پلیمرهای زیستی تخریب پذیر استفاده گردد.
حمصی درباره حوزه های كاربرد كامپوزیت های لیگنو سلولزی هم اظهار داشت: كاربرد چنین فرآورده هایی در اجزای داخلی و بیرونی ساختمان، مصالح باربر و مصالح تزئینی، صنایع خودروسازی و كارخانه های ساخت انواع مصنوعات زندگی است.
رئیس دانشكده منابع طبیعی و محیط زیست واحد علوم و تحقیقات همینطور از برنامه ریزی برای راه اندازی شركت های دانش بنیان تولید كامپوزیت های لیگنو سلولزی اطلاع داد و اظهار داشت: دانش فنی مربوط به این حوزه موجود است و تلاش می نماییم در زمینه رشته «كامپوزیت های لیگنو سلولزی»، ارتباط لازم را با حوزه صنعت و سرمایه گذاران برقرار نماییم.
مواد لیگنوسلولزی مجموعه ای از گیاهانی است كه نوید دهنده منبعی تجدیدپذیر و وافر از كربن هستند.
ماده اصلی تشكیل دهنده مواد لیگنوسلولزی را بزرگ مولكولهای كربوهیدرات تشكیل می دهد و این مواد، یكی از منابع اصلی تولید بیواتانول ها (سوخت های زیستی) به شمار می آید.