تندیس مسابقه دانش آموزی نور با الهام از هندسه اسلامی طراحی شد
كنكور هنر: تندیس مسابقه دانش آموزی نور؛ گرامیداشت پروفسور یاغی با در نظر داشتن مولفه های تجسم بخشی به مفهوم سیال و لطیف نور و با الهام از هندسه اسلامی، به شكلی ساخته شد كه غیر از ارزش معنوی، از نظر مادی نیز باارزش باشد.
به گزارش کنکور هنر به نقل از ایسنا، تندیس ویژه منتخبین مسابقه دانش آموزی نور تلفیقی از نمادهای اسلامی و هندسه های فضایی در کوشش برای تجسم نور بعنوان پدیده اعجاب انگیز هستی است که از جهت دیگر با ابتکار طراحان، غیر از اهمیت معنوی، از جهت مادی نیز باارزش است.
یحیی نوریان درباره روند طراحی تندیس این مسابقه اظهار داشت: برای طراحی این تندیس، دنبال تجسم نور لطیف در قالبی مادی بودیم. نور چه در بیان فیزیکی آن و چه در مفهوم وجودی اش، مفهومی شفاف و لطیف دارد و تجسم آن در چارچوب مادی بسیار دشوار است و تنها از راه انعکاس و شکسته شدن، می توان وجود نور را مجسم کرد. در طراحی تندیس به مفهوم نور در معنایی وسیع تر از صورت فیزیکی آن و به صورتی به مفهوم وجودی و معنایی نور توجه شده است.
وی در مورد مولفه های استفاده شده در طراحی این تندیس اظهار داشت: در طراحی تندیس مسابقه دانش آموزی نور، می خواستیم بین اسلامی بودن مسابقه در معنای وسیع آن و مفهوم مادی و معنایی نور که عنوان مسابقه است، پُلی بزنیم و بدین سان نگاهی جدید به رویکرد علمی مسابقه داشته باشیم.
نوریان افزود: در طراحی با انتخاب هندسه فضایی شبکه پایه ۶ که هم در فیزیک مولکول هایی نظیر الماس به چشم می خورد و هم در گِره های اسلامی پرکاربرد است، ارتباط مورد نظر برقرار شد و سپس با پرداخت ویژه این شبکه با توسعه انعکاس ها و انکسارهای نوری، کوشیدیم به تجسم مورد نظر برسیم.
این طراح اضافه کرد: تندیس مسابقه دانش آموزی نور را طوری طراحی کردیم که در مرکزیت آن ۶ شمش طلای کوچک جاگذاری شود و این شمش ها را بتوان بدون تغییر یافتن هویت حجمی تندیس، از آن جدا کرد؛ برای اینکه گروه های شرکت کننده در این مسابقه، گروه های دو یا سه نفره هستند و تقسیم جایزه بین اعضای گروه ها آسان خواهد بود.
مسابقه دانش آموزی نور هر سال بعنوان یکی از رویدادهای بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) در حوزه دانش آموزی با هدف انگیزه بخشی به نوجوانان جهان اسلام، ایجاد افق های نوین در زمینه علم و فناوری و کمک به رشد استعدادهای درخشان انجام می شود. علاقه مندان به شرکت در این مسابقه با ساخت فیلم های علمی آموزشی ۶۰ ثانیه ای از دستاوردهای خود در زمینه موضوع مسابقه و ارسال آن به دبیرخانه این مسابقه، در آن شرکت می کنند.
چهارمین دوره مسابقه دانش آموزی نور؛ گرامیداشت پروفسور عمر یاغی، برگزیده جایزه مصطفی(ص)، در مردادماه ۱۳۹۸ اعلام گردید و مهلت ارسال آثار تا ۳۱ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ ادامه داشت؛ اما باتوجه به شیوع ویروس کرونا و عدم حضور دانش آموزان در مدارس خود، علاوه بر تمدید مجدد این دوره تا اختتام مردادماه ۹۹، شرایط ویژه ای برای این دوره از مسابقه دانش آموزی نور اتخاذ شد.
در این دوره، دوهزار و ۴۰۹ دانش آموز در چارچوب یک هزار و ۸۷ گروه شرکت کردند که تعداد ۶۹۱ فیلم ارسال کردند؛ شرکت کنندگان این دوره از مسابقه دانش آموزی نور از ۶ کشور جهان همچون مراکش، الجزایر، مالزی، هند، افغانستان و ایران هستند.
برمبنای اعلام ستاد ارتباطات و اطلاع رسانی بنیاد مصطفی(ص)، هم اکنون پروسه داوری آثار در حال انجام می باشد و به زودی اختتامیه چهارمین دوره مسابقه دانش آموزی نور؛ گرامیداشت پروفسور عمر یاغی، برگزیده جایزه مصطفی(ص) برگزار می شود.
منبع: phdhonar.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب