در گزارش كنكور هنر اعلام شد؛

موضع وزیر علوم درباره ی مقابله با تقلب علمی در دانشگاه ها

موضع وزیر علوم درباره ی مقابله با تقلب علمی در دانشگاه ها به گزارش کنکور هنر، وزیر علوم با اشاره به مشکلات در اجرای قانون پیشگیری و مقابله با تقلب علمی اظهار داشت: امیدواریم با همکاری نیروی انتظامی بتوانیم قانون را به خوبی اجرا نماییم.



دکتر حسین سیمایی صراف در گفت و گو با خبرنگار مهر، در مورد پیگیری موضوع تخلفات پژوهشی و اجرای قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی اظهار داشت: در این دوره مسئولیت اجرای این قانون را با جدیت پیگیری کرده و در مورد جمع کردن موسساتی که مغایر با قانون فعال می باشند، هشدار کافی می دهیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا قانون پیشگیری و مقابله با تقلب نیاز به اصلاح یا بازنگری دارد، اظهار داشت: قانون موجود قانون خوبی است ولی متأسفانه در اجرای آن مشکلاتی وجود دارد.
وزیر علوم اظهار داشت: امیدواریم با همکاری نیروی انتظامی بتوانیم قانون را به خوبی اجرا نماییم.
به گزارش کنکور هنر به نقل از مهر، قانون «پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی»، ۳۱ مردادماه ۱۳۹۶ توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و دو سال بعد نیز بخشنامه اجرائی این قانون در هیات وزیران تصویب گردید.
سیمایی صراف در زمان تصویب این قانون، سمت معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت علوم را بر عهده داشت و در زمان مسئولیت خود پیگیری اجرای قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی بود.
بر اساس این قانون؛ تهیه، عرضه و یا واگذاری آثاری از قبیل رساله، پایان نامه، مقاله، طرح پژوهشی، کتاب، گزارش یا سایر آثار مکتوب و یا ضبط شده پژوهشی علمی و یا هنری شامل الکترونیکی و غیرالکترونیکی توسط هر شخص حقیقی یا حقوقی به قصد انتفاع و به عنوان حرفه یا شغل با هدف ارائه کل اثر و یا قسمتی از آن توسط دیگری به عنوان اثر خود، جرم است. فرد یا افرادی که مرتکب این جرم شوند، علاوه بر واریز وجوه دریافتی به خزانه دولت شامل مجازات می شوند.
بر اساس این قانون وزارت علوم و وزارت بهداشت ملزم به تشکیل کارگروه های اخلاق در پژوهش هستند. این کارگروه ها وظیفه دارند که با برگزاری کارگاه های مختلف، محققان را با مصادیق تخلفات علمی آشنا کنند و از این راه از تخلفات علمی که بر اثر ناآگاهی محققان اتفاق می افتد، جلوگیری نمایند. همین طور نظارت بر نحوه انجام تحقیقات و مقابله با این تخلفات نیز به عهده این کارگروه هاست.
موضوع ثبت و همین طور همانندجویی پروپوزال ها، رساله ها و پایان نامه ها در سامانه های ایرانداک نیز برای جلوگیری از سرقت علمی و یا پژوهش های تکراری، بر طبق این قانون الزامی است.

1403/08/19
10:51:48
5.0 / 5
75
تگهای خبر: اجرا , پژوهش , دانشگاه , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر