همزمان با رونمایی از ویژه نامه روحانیت و دفاع مقدس؛

نقش روحانیت در دفاع مقدس بازخوانی و تبیین شد

نقش روحانیت در دفاع مقدس بازخوانی و تبیین شد کنکور هنر: رونمایی از ویژه نامه روحانیت و دفاع مقدس انگیزه ای شد تا شخصیت های حوزوی به تبیین نقش و عملکرد روحانیت در هشت سال جنگ تحمیلی بپردازند.



به گزارش کنکور هنر به نقل از مهر، آئین رونمایی از ویژه نامه روحانیت و دفاع مقدس با موضوع بازخوانی عملکرد روحانیت در هشت سال جنگ تحمیلی شامگاه چهارشنبه با حضور شخصیت ها و نویسندگان حوزوی و برخی از روحانیون جانباز در مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه های علمیه اجرا شد.
حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری از فرماندهان و پیشکسوتان جبهه و جنگ و نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در این مراسم جنگ تحمیلی را جنگ نابرابر، نامتقارن و ناهمتراز توصیف کرد و اظهار داشت: از نظر مادی و تجهیزات، دشمن در همه ابعاد بر ما برتری داشت چون درب دنیا برای حمایتش باز بود. اما رمز موفقیت ما عوامل معنوی بود. تقویت عوامل معنوی هم محصول تلاش روحانیت بود.
وی با اشاره به دسته بندی حدود ۷۰ مصداق از نقش آفرینی روحانیت در دفاع مقدس، نخستین نقش را جایگاه کلان روحانیت ذکر کرد که به امام خمینی (ره) و برخی شخصیت های حوزوی اختصاص داشت که از آن به عنوان جایگاه ولایت یاد می شود.
حجت الاسلام ذوالنوری نقش روحانیت در پشتیبانی جنگ را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: هر فرصتی که فراهم می شد روحانیت تریبون دار می شدند و در جذب و اعزام نیروها و گسیل مردم برای پشتیبانی جنگ فعالیت می کردند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی درباب محور مسئولیتی روحانیت در دفاع مقدس اظهار داشت: روحانیت در قالب عقیدتی سیاسی و… در جنگ حضور و فعالیت داشتند و در کنار آن در هر یگانی چند روحانی داشتیم که بار مسئولیت را بر دوش می کشید.
وی به نقش روحانیت در کسوت فرماندهی رده های مختلف اشاره نمود و اضافه کرد: خیلی از روحانیون در جایگاه فرماندهی ایفای نقش می کردند که نقش آنها کمتر از نمایندگی حضرت امام در جنگ نبود.
حجت الاسلام ذوالنوری در مورد نقش تبلیغی روحانیت در دفاع مقدس اظهار داشت: شخصیت هایی از اعضاء جامعه مدرسین، برخی مراجع تقلید، نمایندگان امام در استانها، ائمه جمعه و جماعات در خطوط مقدم فعالیت تبلیغی داشتند. اینها معنویت را تزریق می کردند که پیروزی حاکم شود و فقاهت دینی ایجاد می کردند که عشق به شهادت ایجاد شود.
به گفته فرمانده سابق تیپ مستقل ۸۳ امام جعفر صادق (ع) در جنگ تحمیلی حدود ۴۰ امام جمعه شهرهای مختلف شهید شدند.
وی با اعلان اینکه روحانیت در محور رزمی هم حضور پررنگی داشتند، اظهار داشت: خیل عظیمی از طلبه ها اهتمام می کردند روحانی بودن خودشان را کتمان کنند که نقش رزمی آنها کمرنگ نشود.
وی اضافه کرد: خیلی از شهدای روحانیت ناشناخته هستند و پرونده ای در بنیاد شهید ندارند و حتی روی سنگ قبر آنها نوشته نشده که طلبه بودند.
حجت الاسلام ذوالنوری در مورد نقش رزمی تبلیغی روحانیت در جنگ، اشاره کرد: روحانیون در جایی که لازم بود لباس رزم بپوشند دوشادوش رزمندگان در خط مقدم حضور داشتند و جایی که نیاز به کارهای تبلیغی بود، خدمت می کردند. این طلبه ها چون در هر دو بعد فعالیت داشتند بیشترین اثر را داشتند.
وی تاکید کرد: رمز موفقیت روحانیت این بود که به رزمندگان نمی گفتند به خط مقدم بروید، بلکه خودشان جلوتر می رفتند و به رزمندگان می گفتند بیایید.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: خیلی از طلبه ها در تخصص های مختلف رزمی همچون تخریب چی، تیربارچی، نیروی اطلاعات امنیت، خلبان، آر پی چی زن و… در جنگ تحمیلی نقش آفرین بودند.
همچنین حجت الاسلام والمسلمین حمید ملکی قائم مقام مدیر حوزه علمیه قم در این مراسم با ذکر خاطراتی از فعالیت علما و روحانیون در جنگ تحمیلی به بازخوانی عملکرد روحانیت در دفاع مقدس پرداخت.
در پایان این مراسم بعد از رونمایی از ویژه نامه روحانیت و دفاع مقدس، از برخی از روحانیون جانباز و ایثارگر قدردانی گردید.


منبع:

1403/07/05
12:07:05
5.0 / 5
240
تگهای خبر: اجرا , تخصص , رمان , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر