شبکه های نرم افزارمحور راهی بازار کتاب شد

شبکه های نرم افزارمحور راهی بازار کتاب شد کنکور هنر: اصفهان کتاب «شبکه های نرم افزار محور» با ترجمه‌ی احمدرضا منتظر القائم، یکی از تازه ترین کتاب های منتشرشده از طرف انتشارات جهاد دانشگاهی واحد اصفهان است و با نگاهی جامع نسبت به منابع پیشین در این عرصه، به درستی کاربرد چنین شبکه هایی را موردبررسی قرار داده است.



در بخشهایی از مقدمه کتاب «شبکه های نرم افزارمحور» آمده است: «کتاب پیش رو، حاوی تعاریف مختلف از شبکه های نرم افزارمحور است. پرداختن به موضوعات هم راستا مانند مجازی سازیِ توابع شبکه نیز در این کتاب با دقت انجام شده است. این کتاب در خیلی از دانشگاه های معتبر دنیا در درسی با همین نام و یا مفاهیم پیشرفته در شبکه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی تدریس می شود.»

احمدرضا منتظرالقائم، مترجم کتاب «شبکه های نرم افزارمحور» در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: شبکه های نرم افزارمحور بتازگی و چند سال اخیر در مباحث شبکه های کامپیوتری فراگیرشده و اکنون این بحث بین پژوهشگران دانشگاهی و صنعت گران داغ است. چند سال است که وزارت علوم نیز درس شبکه های نرم افزارمحور را در دو مقطع ارشد و دکتری مهندسی کامپیوتر و شبکه های کامپیوتری گنجانده و ما نیز هر دو ترم یک دفعه این درس را ارائه می دهیم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه مباحث کتاب «شبکه های نرم افزارمحور» منطبق بر سرفصل هایی است که وزارت علوم برای این درس منتشر نموده است، اضافه کرد: باید توجه داشت که منابع این مبحث محدود هستند و موضوع، قدمت زیادی ندارد؛ درحقیقت موضوع، جوان و نو است و این کتاب یک منبع خوب در این خصوص به شمار می رفت که ترجمه‌ی آن نیز برمبنای فصل بندی کتاب اصلی انجام شد و ۱۵ فصل دارد. البته نسخه اصلی کتاب «شبکه های نرم افزارمحور» یک جلد است، اما منتشر کردن ترجمه‌ی کتاب در یک جلد مشکل بود، برای اینکه حجم ترجمه‌ی فارسی نسبت به زبان اصلی بیشتر است؛ بدین سبب کتاب را در دو جلد منتشر کردیم.



او ضمن اشاره به دو بعد نظری و کاربردی در این کتاب بیان نمود: ۸ فصل اول کتاب که حاوی مفاهیم پایه ای همچون استانداردها، پروتکل ها، چارچوب و معماری مبحث است که در جلد اول منتشر گردید. فصل های بعدی که شامل مباحث فنی و کاربردی است به سؤالاتی همچون کاربرد شبکه های نرم افزارمحور و نحوه ی استفاده از آنها و شرکتها و پیشگامان این عرصه پاسخ می دهد در جلد دوم گردآوری شده است. کتاب دارای ساختار و چینش و مفاهیمی درست و زنجیروار است و کاربرد را نیز به غایت صحت عرضه کرده است. دانشجویان ما همیشه درباب کاربرد شبکه های نرم افزار محور سؤال داشتند و بخش دوم کتاب به خوبی به این سوال پاسخ داده است.

منتظر القائم سپس به معرفی نویسندگان کتاب «شبکه های نرم افزار محور» پرداخت و اضافه کرد: گورانسون، چاک بلک و تیموتی کالور، نویسندگان این کتاب و هر سه‌ی آن دسته اساتید دانشگاهی هستند که مدیریت یک شرکت صنعتی نیز را به عهده داشتند و از نزدیک با نقاط ضعف و قوت شبکه های نرم افزار محور آشنا هستند. درحقیقت خاصیت مثبتی که این کتاب دارد نیز همین است که نویسندگان آن نه فقط افرادی نظریه پرداز، بلکه اهل تجربه و عمل نیز بوده اند.

او افزود: چاک بلک مدت زمان زیادی در لابراتوار HP فعالیت نموده و بنیان گذار شبکه های نرم افزار محور در این لابراتوار بوده است. گورانسون نیز در شرکت سیسکو فعالیت داشته و تیموتی کالور مدیری در عرصه شبکه های کامپیوتری بوده است.

این مدرس گروه فناوری اطلاعات دانشگاه اصفهان درباب امکان عرضه کتاب «شبکه های نرم افزارمحور» بصورت PDF اظهار داشت: همانطور که گفته شد مخاطب کتاب، دانشجویان تحصیلات تکمیلی یا اهالی استارت آپ ها و صنایع هستند. به دلیل دسترسی ساده تر و ارزان ترِ دانشجویان به نسخه های الکترونیکی، پیشنهاد ارائه‌ی کتاب در قالب PDF نیز مطرح شده و من فکر می کنم در این شرایط، نسخه های الکترونیکی مخاطب بیشتری را جذب خواهد نمود و نشر علم با سرعت علمی بیشتری رخ خواهد داد؛ البته ارائه این کتاب به مخاطبان بصورت فایل در زمینه های مختلف به تصمیم انتشارات جهاد دانشگاهی بستگی دارد.



این پژوهشگر شبکه های کامپیوتری در مورد مخاطبان کتاب «شبکه های نرم افزارمحور» توضیح داد: مباحث فنی و تخصصی در کتاب مطرح شده که این مباحث می تواند به دانشجویان تحصیلات تکمیلی، علاقه مندان و پژوهشگرانِ این عرصه و شرکت های دانش بنیانی کمک نماید که در عرصه های آینده دار و فراگیرِ شبکه های نرم افزار کار می کنند؛ حتی شرکت های سنتی در سراسر جهان که نیازمند تغییر الگو هستند نیز می توانند از این کتاب استفاده نمایند.

مترجم کتاب «شبکه های نرم افزارمحور» با اشاره به اینکه موضوع شبکه های کامپیوتری در دنیای کامپیوتر، نو و مشهور بوده و شهرت آن در دنیای کامپیوتر و شبکه، مانند شهرت هوش مصنوعی نزد عموم مردم است، تصریح کرد: این مورد در بهبود کیفیت شبکه بسیار کمک کننده است و شرکت های بزرگی همچون گوگل که تجهیزات و سرورهای وسیعی دارد چند سال است که مبتنی بر این تکنولوژی هستند و صنعت گران بزرگ نیز تمرکز خودرا روی بحث شبکه های نرم افزار محور متمرکز کرده اند. خیلی از پژوهشگران پسادکتری نیز درباره ی این مورد فعالیت می نمایند که موضوعی پرکشش و جذاب است و به دلیل بازار سرمایه گذاری خوبی که دارد، هنوز جای پیشرفت دارد.

به گزارش کنکور هنر به نقل از ایسنا، کتاب «شبکه های نرم افزار محور» نوشته پول گورانسون، چاک بلک، و تیموتی کالور و با ترجمه ی احمدرضا منتظر القائم، از طرف انتشارات جهاد دانشگاهی واحد اصفهان در دو جلد انتشار یافته است.





منبع:

1402/03/27
16:46:43
5.0 / 5
411
تگهای خبر: پژوهش , تحصیل , تخصص , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر