پروفسور اعوانی در گفت و گو با ایرنا؛

اصلاح نظام آموزشی چاره مشكلات كشور است

اصلاح نظام آموزشی چاره مشكلات كشور است كنكور هنر: پكن - پروفسور «غلامرضا اعوانی» رئیس انجمن حكمت و فلسفهٔ ایران و چهره ماندگار فلسفه ایران اظهار داشت: اصلاح نظام آموزشی كشور اعم از نظام آموزش عالی و آموزش و پرورش راه نجات كشور از مشكلات فعلی نظیر تحریم هاست.


اعوانی كه هفته جاری به منظور شركت در كنگره جهانی فلسفه به چین سفر كرده بود در گفت و گو با ایرنا اضافه كرد: «علم را باید در دانشگاه جدی بگیریم اكنون جهان در دست دانشگاه و آموزش است اگر چهار میلیون دانشجوی كشور درست تعلیم دیده باشند تحریم اثرگذار نخواهد بود ولی متاسفانه دانشگاه های ما تاثیرگذاری خویش را از دست داده اند».
وی خاطرنشان كرد: «دانشگاه و حوزه آموزش شامل 14 میلیون دانش آموز و 4 میلیون دانشجو، راه نجات كشور از مشكلات فعلی است اگر هر فرد در 12 سال آموزش مدرسه ای و دستكم چهار سال آموزش دانشگاهی، به صورت درست آموزش ببیند تمام مشكلات كشور حل خواهد شد».
عضو پیوستهٔ فرهنگستان علوم با اشاره به اینكه با عوامل اجرایی، حدود 18 میلیون نفر در حوزه آموزش كشور فعالیت دارند، تصریح كرد: اگر حوزه آموزش اصلاح گردد تحولی عظیم در كشور ما تولید خواهد شد.
رئیس انجمن حكمت و فلسفه ایران بیان كرد: ساماندهی حوزه آموزش، سرمایه خاصی هم نیاز ندارد فقط دانشگاه ها باید از صورت شكلی خارج شوند و با واگذاری امكانات به دانشگاه ها، دانشجویان به تولید علم بپردازند.
اعوانی با اشاره به اینكه هم اكنون آن طور كه باید به دانشگاه ها توجه نمی گردد دانشگاه پكن را مثال زد و اظهار داشت: در دانشگاه پكن هر سال هم فضای فیزیكی و ساختمان ها و هم كیفیت علم و سطح برگزاری نشست ها و همایش ها، تغییر می كند و بهتر می گردد.
چهره ماندگار كشور خاطرنشان كرد: آموزش نباید قالبی و صوری باشد اگر یك نسل را در همه رشته ها به صورت مناسب تربیت نماییم و از مدرك گرایی بپرهیزیم به نتیجه دلخواه خواهیم رسید.
او اذعان داشت چرا در تربیت مهندس در جهان رتبه سوم را داریم اما نمی توانیم یك خودرو استاندارد و درست و حسابی تولید نماییم.
پروفسور اعوانی تصریح كرد: اگر همه نخبگان ما به جای عزیمت به خارج، در ایران می ماندند و كار می كردند خیلی از مشكلات ما حل می شد.
استاد سابق گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی تهران بیان كرد: برای مثال چین تمام نخبگان خویش را از كشورهای دیگر فراخوانده و با در اختیار گذاشتن امكانات، زمینه اشتغال آنها و توسعه كشور را فراهم نموده است ما هم باید چنین نماییم.
رئیس انجمن حكمت و فلسفه ایران اظهار داشت: برای هر دانشجوی دكترا در ایران حدود 10 میلیارد ریال هزینه شده است اما چرا زمانی كه باید ثمر بدهد برای كشور دیگری كار كند.

** كنگره جهانی فلسفه در چین
پروفسور اعوانی كه به منظور شركت در كنگره جهانی فلسفه به چین سفر كرده بو، تصریح كرد: بیست و چهارمین كنگره جهانی فلسفه بعنوان بزرگترین كنگره جهان، با حضور 8 هزار اندیشمند و فیلسوف از 121 كشور و منطقه جهان در پكن برگزار گردید.
وی خاطرنشان كرد: این كنگره برای اولین بار در سال 1900 میلادی در فرانسه آغاز شد و غیر از دو نوبت به خاطر جنگ های جهانی اول و دوم، تا كنون به صورت مرتب برگزار شده است.
به گفته وی این كنگره ابتدا به صورت 4 سال یكبار برگزار می شد اما بعدا با هدف ارتقای سطح كنگره به 5 سال یكبار تغییر نمود.
این فیلسوف و متفكر معاصر ایرانی افزود: در كنگره امسال بیش از یك هزار فعالیت همچون سمینار، گردهمایی، سخنرانی و كارگاه آموزشی برگزار گردید.
او اظهار داشت: در حاشیه این كنگره نشست های جانبی در تمام حوزه های فلسفه همچون فلسفه اسلامی و همینطور پیش كنگره سه روزه آن در یكی دیگر از استان های چین برگزار گردید.
اعوانی تصریح كرد: انجمن فلسفه ایران از 10 سال پیش، عضو انجمن فلسفه جهانی است و در كنار این به همراه 10 كشور اسلامی هم یك انجمن بین المللی فلسفه اسلامی راه اندازی كرده ایم كه در كشورهای مختلف شعبه دارد.
رئیس انجمن حكمت و فلسفه ایران به اهمیت و دستاوردهای این كنگره برای چین اشاره نمود و اظهار داشت: یكی از امتیازهای این كنگره برای چین این بود كه مظاهر مختلف فلسفه چینی و آسیایی را در حوزه های مختلف به جهانیان معرفی نمود.

** عضویت پروفسور اعوانی در هیات مدیره انجمن جهانی فلسفه
وی با اشاره به انتخاب مجددش بعنوان عضو انجمن جهانی فلسفه اظهارداشت: پنج سال قبل از میان 30 متقاضی عضویت در هیات مدیره انجمن جهانی فلسفه، نفر پنجم شدم و بعنوان عضو هیات مدیره انتخاب شدم اما این دفعه با رای بالا بعنوان نفر دوم انتخاب شدم.

** درخواست برگزاری كنگره جهانی در ایران
پروفسور اعوانی تصریح كرد: به دنبال كسب موافقت های اولیه از دولت جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری كنگره بیست و پنجم در تهران، در كنگره بیست و چهارم در پكن، درخواست برگزاری این كنگره را تسلیم هیات مدیره كردم.
او اظهار داشت: در مراسم رای گیری انتخاب كشور محل برگزاری كنگره بیست و پنجم، باوجود فضای مثبتی كه در مورد ایران وجود داشت به علت بی اخلاقی نمایندگان دو سه كشور عضو، این امكان برای ایران از دست رفت و میزبانی كنگره بیست و پنجم به استرالیا رسید.
این فیلسوف ایرانی تصریح كرد: چینی ها برای برگزاری كنگره 24 ام حدود 7 میلیون دلار هزینه كرده بودند اما ما حدود 10 میلیارد تومان را پیش بینی كرده بودیم كه رقم بسیار ناچیزی هم بود.

** اشتراكات فلسفه ایرانی با غرب و شرق
پروفسور اعوانی با اشاره به اینكه فلسفه ایرانی و چینی هیچكدام ارجح تر بر دیگری نیستند گفت هر كدام از این دو فلسفه مزایایی دارند.
به گفته وی فلسفه ایرانی هم در غرب و هم در شرق اثرگذار بوده است اما در حكمت برهانی با غرب خیلی اشتراك داریم.
وی خاطرنشان كرد فلسفه مبنای تمام تفكرات و مسایل بنیادی تمام علوم است در زمانی كه علم در جهان اسلام خیلی رونق داشته است فلسفه هم جایگاه بالایی داشته است و هر چه افت كرده است علوم هم افت پیدا كرده است.
**آساق**1904**1663**


1397/06/04
20:36:29
5.0 / 5
4805
تگهای خبر: دانشجو , دانشگاه , سفر , كنگره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
کنکور دکترای هنر
phdhonar.ir - تمام حقوق برای كنكور هنر محفوظ است

كنكور هنر

کنکور دکترای هنر