ضرورت استفاده حداکثری از هوش مصنوعی در پاسخگویی به شبهات دینی
کنکور هنر: دبیر بخش ویژه جشنواره پاسخ برتر با اشاره به ظرفیتهای گسترده هوش مصنوعی، آنرا ابزاری راهبردی در برخورد با شبهات اعتقادی و دینی دانست و بر لزوم بهره برداری هوشمندانه از آن تأکید نمود.
به گزارش کنکور هنر به نقل از مهر، محمدرضا قاسمی قبل از ظهر چهارشنبه در نشست خبری فراخوان چهارمین دوره «جشنواره پاسخ برتر» که در مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه های علمیه برگزار شد، با اشاره به اینکه هوش مصنوعی امروز بعنوان یکی از فناوری های راهبردی در تمامی حوزه های مبتنی بر داده حضور دارد، اظهار نمود: هر کجا که داده وجود داشته باشد و امکان پردازش آن فراهم باشد، هوش مصنوعی نیز قابل استفاده می باشد و این ظرفیت باید در زمینه پاسخگویی به شبهات نیز به کار گرفته شود.
دبیر بخش ویژه جشنواره پاسخ برتر اضافه کرد: با استفاده از هوش مصنوعی می توانیم داده ها را به شکل عمیق پردازش کرده، سطوح و لایه های مختلف شبهات را شناسایی کرده و راهکارهایی دقیق برای پاسخ به آنها طراحی نماییم.
قاسمی با تاکید بر اهمیت شناخت ماهیت شبهه و منشأ تولید آن، تصریح کرد: باید بین شبهاتی که توسط انسان و آن هایی که توسط ماشین تولید می شوند تمایز قائل شد، چون که هر یک خاصیت های خاص خویش را دارند؛ بعنوان مثال، هوش مصنوعی گاهی رفرنس ها و منابع جعلی ارائه می دهد که کاربران غیرمتخصص قادر به تشخیص آن نیستند و این فناوری می تواند شبهاتی با چندین لایه معنایی تولید نماید که تحلیل آنها نیازمند دقت بالاست.
وی افزود: ما باید از حداکثر ظرفیتهای این فناوری در پاسخگویی به مسایل اعتقادی بهره ببریم، چونکه سرعت تحول در حوزه هوش مصنوعی بسیار بالاست و گاه تفاوت میان دستاوردهای یک هفته با هفته بعد به قدری زیاد است که نمی توان آنرا نادیده گرفت.
قاسمی ضمن اشاره به تأثیر هوش مصنوعی در حذف موانع زبانی در انتقال شبهات، اظهار داشت: در گذشته خیلی از شبهات به علت محدودیت های زبانی در کشورهای مختلف منتشر نمی شدند، اما امروز با کمک هوش مصنوعی، ترجمه به شیوه سنتی دیگر ضرورت ندارد و شبهات به سرعت و بدون مرز در سطح جهان منتشر می شوند. این مسأله ضرورت آمادگی علمی و فنی مراکز پاسخگویی به شبهات را دوچندان می کند.
وی با اشاره به اینکه هوش مصنوعی تنها داده ها را پردازش می کند و بدون داده نمی تواند اقدامی انجام دهد، تاکید کرد: افراد و مجموعه هایی که به تولید محتوا و پاسخگویی به شبهات می پردازند، اگر بتوانند از این تکنولوژی استفاده مؤثر کنند، به مراتب موفق تر عمل خواهند کرد.
هوش مصنوعی نمی تواند جایگزین فقیه و متفکر دینی شود
قاسمی همینطور بر نقش بی بدیل اجتهاد و تفکر فقیهانه در پاسخگویی عمیق به شبهات تاکید کرد و اظهار داشت: هوش مصنوعی نمی تواند جایگزین فقیه و متفکر دینی شود، بلکه ابزاری است و در کنار وی در مواقعی که پاسخ ها احتیاج به تأمل فقهی دارند، حضور کارشناسان خبره و متخصصان علوم دینی ضروری می باشد.
وی با هشدار نسبت به خطاهای احتمالی موجود در سرویسهای مبتنی بر هوش مصنوعی، خاطرنشان کرد: بعضی از پاسخ هایی که این ابزارها در مورد مسائلی همچون همجنس گرایی ارائه می دهند، به علت استناد به داده های مخرب انتشار یافته از جانب رژیم صهیونیستی، نادرست و گمراه کننده اند.
قاسمی در انتها ضمن اشاره به هوشیاری رهبر معظم انقلاب در مسئله هوش مصنوعی اظهار داشت: نخستین اشاره معظم له به این فناوری در سال ۱۳۹۷ صورت پذیرفت که نشان از نگاه ژرف و آینده نگر ایشان دارد. امروز نیز به برکت هدایت های ایشان و پیگیری های آیت الله اعرافی، حوزه های علمیه کشور در این حوزه فعال شده و شاهد شکل دهی جریان علمی در حوزه هوش مصنوعی هستیم.
منبع: phdhonar.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب