کرمان درحال تبدیل به قطب گوهرتراشی
به گزارش کنکور هنر، مرکز شماره ۳ جهاد دانشگاهی استان کرمان با تمرکز بر گوهرتراشی و با عنوان مهارت آموزی کارسازان روز یکشنبه با حضور معاون اقتصادی استاندار درحالی راه اندازی شد که دیار کریمان بعنوان غنی ترین استان معدنی کشور بسمت تبدیل به قطب گوهرتراشی کشور پیش می رود.
به گزارش کنکور هنر به نقل از خبرگزاری ایرنا کرمان از قطب های گوهرتراشی به حساب می آید و انتظار می رود افتتاح این مرکز بتواند بر ظرفیتهای موجود و تبادل تجاری و اقتصادی این بخش بیافزاید.
در این مرکز مهارت آموزی دورهای تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، مرصع کاری، فیروزه کوبی و حکاکی سنتی روی سنگ تعریف شده است.
امیر حسن زاده معاون اقتصادی استاندار کرمان در آئین افتتاح مرکز مهارت آموزی گوهرتراشی جهاددانشگاهی ضمن اشاره به اهمیت آموزش مهارت های در رابطه با تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی اظهار داشت: استان کرمان بعنوان یکی از قطب های معدنی کشور، ظرفیتهای بالایی در این بخش دارد و افتتاح این مرکز گامی مهم در جهت بهره برداری از این ظرفیت ها است.
وی اضافه کرد: با عنایت به نیاز جامعه به مهارت های تخصصی، بخصوص در حوزه هایی مانند تراش سنگ های قیمتی، این مرکز می تواند اهمیت بالای ی در آموزش نیروهای متخصص و ایجاد اشتغال پایدار ایفا و همینطور این اقدام می تواند به رشد صنعت جواهرسازی و افزایش ارزش افزوده سنگ های معدنی در استان کرمان کمک شایانی کند.
حسن زاده ضمن اشاره به اهمیت شناسنامه دار کردن سنگ های تراش خورده، خطاب به مسؤلان جهاددانشگاهی اظهار داشت: اگر سنگ های تراش خورده شناسنامه دار شوند، ارزش آنها چند برابر خواهد شد، این اقدام نه تنها به افزایش اعتبار محصولات تولیدی کمک می نماید بلکه می تواند بازارهای جدیدی را برای صادرات این محصولات ایجاد نماید.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان همینطور با یادآوری برگزاری مسابقات و دوره های تخصصی در حوزه های معدنی و صنعتی در استان کرمان اظهار نمود: این مسابقات و دوره ها فرصتی برای جوانان است تا مهارت های خویش را ارتقا دهند و در آینده نزدیک بعنوان نیروهای متخصص وارد بازار کار شوند.
وی اضافه کرد: کرمان با منابع معدنی غنی بخصوص سنگ های قیمتی مانند گالانت که تنها در جنوب این استان یافت می شود، ظرفیت بالایی برای تبدیل به قطب گوهرتراشی و جواهرسازی در سطح ملی و حتی بین المللی دارد.
حسن زاده تصریح کرد: جهاد دانشگاهی کرمان باید بعنوان یک نهاد پیشرو در حوزه معدن و گوهرتراشی شناخته شود. این نهاد می تواند با تشکیل مرکز اطلاعات معدنی جامع، بعنوان مرجعی معتبر در سطح جهان عمل کند. همچنین، تقسیم مراکز مهارت آموزی در سطح شهر بگونه ای که دسترسی به این دوره ها برای جوانان آسان تر شود، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
وی همینطور اضافه کرد: تبلیغ و ترویج دوره های مهارتی مانند گوهرتراشی ضروریست تا جوانان از وجود چنین فرصت هایی آگاه شوند. کسی که مهارت های لازم را کسب کند، بر مبنای نیازهای استان و آینده صنعت، شغل مناسبی خواهد یافت و بیکار نخواهد ماند.
حسن زاده معاون اقتصادی استاندار کرمان ارزش افزوده بالا، هزینه کم
معاون استاندار کرمان ضمن اشاره به غفلت گذشته از گوهرسنگ ها در استان کرمان بیان نمود: با وجود منابع معدنی غنی، گوهرسنگ ها در استان کرمان تابحال مورد توجه کافی قرار نگرفته اند اما حالا با تشکیل تعامل بین صنایع مختلف و راه اندازی مراکز مهارت آموزی، فرصت های جدیدی برای بهره برداری از این منابع بوجود آمده است.
وی همینطور در رابطه با فواید گوهرتراشی اظهار داشت: گوهرتراشی احتیاج به امکانات پیچیده و هزینه بر ندارد اما ارزش افزوده بسیار بالایی بوجود می آورد.
جهاد دانشگاهی در راه تخصصی تر شدن
مدیرکل راهبری و نظارت راهبردی معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی کشور هم در این مراسم با تشریح اقدامات این نهاد در اشتغالزایی و افزایش بهره وری اظهار داشت: واحدهای جهاد دانشگاهی بسمت تخصصی تر شدن حرکت می کنند تا بهتر به نیازهای جامعه پاسخ دهند.
فریدون محمدی فام این مرکز که امروز راه اندازی شد را یک مورد از ۱۵۵ مرکز در سطح کشور برشمرد که می تواند بعنوان الگویی موفق در حوزه آموزش مهارت های کاربردی کارکرد داشته باشد.
تعریف چهار دوره آموزشی
مهدی بازمانده رئیس جهاد دانشگاهی استان کرمان هم ضمن اشاره به دغدغه مهارت آموزی و ایجاد کسب و کار اظهار داشت: با عنایت به این که در کشور و همینطور استان کرمان سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی جزو معادن غنی محسوب می شوند ازاین رو برگزاری دوره های آموزشی در این حوزه می تواند نقش موثری در اشتغالزایی داشته باشد.
به گفته وی در این دوره آموزشی دوره های تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، مرصع کاری، فیروزه کوبی و حکاکی سنتی روی سنگ تعریف شده است.
دپارتمان پزشکی و دندانپزشکی
بازمانده همینطور به آموزش های جهاددانشگاهی استان کرمان در دپارتمان پزشکی و دندانپزشکی اشاره و بیان نمود: دوره های تخصصی در حوزه پزشکی و دندانپزشکی هم برگزار می گردد.
وی بیان نمود: جهاددانشگاهی استان کرمان جزو معدود استان هایی است که مجوز فعالیت مدرسه ملی مهارت پزشکی را از وزارت بهداشت کسب کرده است.
پرورش نسل کارآمد
رییس جهاد دانشگاهی استان کرمان همینطور با اشاره به اینکه برای پرورش نسلی کارآمد و پویا باید راه های افزایش مهارت دانش آموزان و دانشجویان را گسترش دهیم، اظهار داشت: در این راستا جهاددانشگاهی استان کرمان محیط صنعتی را فراهم آورده تا دوره های صنعتی و معدنی به جای آموزش در مراکز آموزش عالی در محیط صنعتی صورت گیرد و در همین زمینه ۹ دوره ویژه دانش آموزان و ۴۵ دوره هم ویژه دانشجویان و دانش آموختگان تدوین شده است.
بازمانده ۲ حوزه اصلی فعالیت جهاددانشگاهی استان کرمان را صنعتی و پزشکی ذکر و تصریح کرد: مهارت آموزی موثرترین راه ایجاد اشتغال به حساب می آید و سرمایه گذاری در آموزش های مهارتی ضمن تربیت افراد متخصص و ماهر، نیاز واحدهای اقتصادی به نیروی ماهر را رفع می کند.
به گفته وی در بحث آموزش های مهارتی حوزه صنعت، جهاددانشگاهی استان کرمان بعنوان نخستین نهاد علمی تحقیقاتی است که در سطح کشور در این عرصه فعالیت می کند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب